Gulvvifter sikrer luftutveksling og reduserer risiko for smitte av Covid 19!

Hold deg inne, hold avstanden, bruk evt. maske - på en eller annen måte har jeg følelsen av at det ikke er nok. Kan en Gulvvifte virkelig hjelpe?

Ekspertene sier stadig at: Vi er i startfasen med å bli kjent med viruset. Noe som sannsynligvis betyr - det vil komme ny kunnskap og nye tiltak, ikke sant?

Virologene har funnet ut, at de såkalte aerosole også spiller en viktig rolle. Aerosolene er bittesmå partikler som i motsetning til dråper kan holde seg i lang tid i luften Og synker ikke like raskt til bakken som dråper. I motsetning til dråper - sies det- er en sikkerhetsavstand på 1,5 meter for aerosole ikke tilstrekkelig for å betydelig redusere risikoen for infeksjon. Risikoen for infeksjon fra aerosole er spesielt høy når mange mennesker befinner seg i et avgrenset rom.

Det virker logisk, men det høres ikke veldig bra ut, ikke sant? Jeg mener - selvfølgelig – er vi nå om sommeren mye ute, og å holde avstand er da ikke det sttørste problemet, men kan definitivt bli det neste høst og vinter!

Aerosolene som virusbærere

Det betyr - vi har et annet problem i tillegg! Disse Aerosole. Men økonomien må jo starte opp igjen: bedrifter, spesielt de som produserer, trenger sine ansatte på stedet og ikke på hjemmekontoret. Vi ønsker at barna våre skal kunne gå tilbake til skole og barnehage; myndigheter, kirker, museer, verksteder, restauranter osv. er åpne eller ønsker å åpne og forhåpenlig forbli åpnene. Fakta er: folk vil oppholde seg i hovedsakelig i lukkede rom og akkurat der møter vi probelmet igjen: aerosole!

Vi vet nå at de som er utsatt for aerosoler har økt smitte risiko. Og om høsten og vinteren blir det bare verre og verre.

 

Virologe Christian Drosten: Store vifter hjelper til i lukkede rom!

Så hvordan kan vi løse aerosolproblemet? Hvordan kan vi skaffe oss luft igjen? Et forslag kommer fra en av de ledende tyske virologene, Christian Drosten. Han råder til å lufte masivt for å motvirke aerosolene. "God ventilasjon kan bidra til å redusere risikoen for slike aerosoloverføringer, sa Drosten på radio i" Deutschlandfunk "." (1). Og - og nå kommer det - "Et annet beskyttende tiltak kan for eksempel være en stor vifte som blåser luft til utsiden." (2), sier Drosten, og viser til aktuelle studier og observasjoner.

Start kampen mot aerosoler - gjennom effektiv og rimelig ventilasjon. Start kampen – start opp viftene!

 

Selfølgelig husker vi de siste varme somrene og tar nå ut bordviftene, som vi vanligvis plasserer i alle mulige hjørner for å holde romtemperaturen på et akseptabelt nivå. Men STOPP! Professor Drosten snakker om store vifter!

Fordi: Viftene må kunne bytte ut all luften i rommet, ikke bare den kubikkmeteren over en arbeidsplass.

Og når Dorsten snakker om stort, har han en diameter på 2 m eller kanskje 2,60 m i hodet. Ingenting annet!

Et stort problem krever passende størrelse, og kostnadsmessig hyggelig.

Husk: Frisklufttilførsel og luftutveksling er aktiv virusbeskyttelse!

 

Treningsbransjen benytter allerede store vifter!

TheraTrade leverer allerede med suksess store vifter til treningsindustrien for å forbedre eller forsyne treningsklubber med frisk luft.

Viftene er selvfølgelig også tilgjengelig for alle andre fasiliteter som ønsker å bekjempe Corona med frisk luft.

Utstyr deres Corona verktøykasse med DHZ-Gulvvifte, og vær forberedt på å bekjempe aerosolene!

 

(1) Virologe Christian Drosten støtter åpning av skolene og barnehagener (Der Spiegel, 25.5.2020)
(2) Virologe C. Drosten om Aerosol-overføring (Deutschlandfunk, 25.05.2020)